lispetz

Alla inlägg under mars 2011

Av Lisbeth Pettersson - 11 mars 2011 09:09

Idag ser det ut att bli en härlig vårdag med sol redan på morgonen.

Jag var ju på sjukhuset igår och fick det som inte läkts ordentligt tejpat. Det kostade inget, men resan kostade ju 200:-.

Man åker färdtjänst och känner sig  lite speciell. Det kallas ju för sjukresor och man får ringa när man vill ha transport till och från aktuell plats.

Då kommer man dit ca 45 minuter innan besöket, om det nu är läkarbesök eller liknande man skall till. Eftersom man inte vet hur lång tid det tar så får man ringa en gång till och tala om att man vill hem. Då blir det väntetid igen på mellan 45 min- 1 timme. Jättekul.

I går gjorde det ju inget eftersom jag fikade med syrran på MSE . Men man kan ju inte styra sin tillvaro själv. Men detta har ju ett slut, det vet jag ju, så det är bara att acceptera och gå ut i solen och sola och kanske ta en promenad när solen har värmt upp isen på vägen.


Av Lisbeth Pettersson - 10 mars 2011 09:08

Måste upp till sjukhuset eftersom att såret har öppnat sig. Det var ju ca 2 cm när jag tog bort agrafferna men det ville inte läka. Nu är det 6-7 cm och öppet vilket gör att det blir sjukhusbesök.

Annars sov jag bra och det har inte gjort så ont och det är ju positivt.

Det blir ju inget bad på tisdag förstås eftersom såret inte är läkt ännu. Men det får komma senare.

Av Lisbeth Pettersson - 9 mars 2011 10:01

En månad har gått sedan jag låg på operationsbordet. Man låg fast i ett skruvstäd. Ja det är sant man blev fastskruvad så att man inte skulle kunna förflytta sig. Den kunde man ju inte ändå eftersom man var bedövad i halva kroppen men jag förstår att det måste vara lättare att arbeta när man var säker på att kroppsdelen som skulle opereras inte förflyttade sig.

En intressant upplevelse så här i efterhand.

Nu går jag ju ganska bra men jag får naturligtvis inte stödja på det opererade benet mer än 40 kg som innan. Det gäller till in i maj månad.

Jag har hunnit läsa ut en del böcker under den här tiden. Det är en skön avkoppling. Sedan har det ju varit mycket idrott på TV. Men man tröttnar ibland. Man är ju ganska låst, kan inte ta bilen och sticka iväg själv om man skulle vilja,  men tiden går ju. Om en månad kanske jag kan börja jobba en del  igen. 

Vädret  i dag ser inte lovande ut. Det var kallt ute och som jag kallar "snökallt". Det kommer snö, tyvärr.

Av Lisbeth Pettersson - 8 mars 2011 09:10

För oss lediga så är solen välkommen. Hoppas att den blir kvar hela dagen så att man kan sitta ute.

Hade inte lika ont i natt i knät och det känns bra. Kanske att man kan få sova en hel natt snart efter 1 månad.

Har gått på vägen  utanför mitt hus fram och tillbaka några gånger. Bonden hade sandat så det gick bra att gå en bit. Skall nog göra ett par sådana promenader per dag.


Jag tänkte på vilka frågpr som sjukgymnasten ställde igår ang. vatten träningen.

Är du simkunnig ? Är du rädd för att gå i vatten ? Inkontinens ? Hjärt kärlsjukdomar m.m

Det var lite kul frågor. Eftersom jag sagt att jag är polis som måste man vara simkunnig.

Ang. inkontinens kan jag väl förstå frågan men man känner sig väldigt gammal när en sådan fråga kommer upp. "Kommer du att läcka i vattnet" ?

Ok det var standardfrågor och han var lite torr, verkade inte ha någon humor alls, så det var bara att svara på de frågor han ställde.


Av Lisbeth Pettersson - 7 mars 2011 13:59

Hr varit hos sjukgymnasten och skall börja vattenträna nästa tisdag. Det blir 10 veckor. De som har opererats tidigare säger att det är den bästa träningen.


Hade inte lika ont i knät i natt, så det är väl också på väg mot rätt håll. Sjukgymnatsen sade att det är mycket vanligt att det blir så här men att det snart blir bättre.

I morse när jag gick med rollatorn skulle jag hosta samtidigt och då spände jag det opererade benet. Fy sjutton vad det gjorde ont. Där svarade sjukgymnasten också att det kan bli så och att det inte  var något farligt.Man får inte vrida, korsa benet och böja sig för mycket det är då som protesen kan lossa från sitt läge. Man får ju inte gå ut och ramla på den hala isen heller förstås så det är att gå ofta inne.


Fick vänta över en timme på sjukresan hem. Det var inte så roligt på vårdcentralen Tunafors men då är det bättre när jag kommer till badet på MSE där kan man ju gå och dricka kaffe eller äta en bit mat under tiden man väntar på transport hem.




Av Lisbeth Pettersson - 6 mars 2011 10:49

Sov lite bättre i natt, men hade fortfarande  ont i knät. Det är frustrerande eftersom man vaknar när man vänder sig . Det var dock lite bättre än natten innan, så jag hoppas.

Skall ju träffa sjukgymnasten i morgon så då får väl han råda mig hur jag skall göra.

I morgon fyller också Maxi 9 år. Måste fira honom med något gott. Han försöker fortfarande skälla men han väser mest. Men han föstår ju inte heller  att han måste hålla tyst tills stämbanden har läkts.

Av Lisbeth Pettersson - 5 mars 2011 09:20

Äntligen sol på morgonen. Då kanske man kan sitta ute ett tag och sola senare.

Sov skapligt men har fortfarande ett svullet knä som gör ont.

Har ju försökt med olika varianter varje natt, med kuddar osv. Inatt visade det sig att jag inte skulle ha någon kudde alls. Då gjorde det mindre ont.


Har tagit på mig stödstrumpor i dag för att se om svullnaden i knät går ner. Det kan underlätta, tror jag.



  

Av Lisbeth Pettersson - 4 mars 2011 09:49

Det var kallt idag. Inget mysigt alls, vare sig ute eller inne.

Hade lite svårt att sova i natt igen. Det verkar vara varannan natt. Hoppas det blir bättre snart. Jag blir så trött tidigt på kvällarna annars.


Min arbetskamrat hade fått komma hem från K-holm i tisdags. Hon hade under operationen fått en spricka i lårbenet. Usch, det låter inte kul.

Hon får knappt stödja på det oeprerade benet under 6-veckor.


Jag har lite svårt att lyfta benet i höjd med knät när jag tränar. Det är väl där jag  har en svullnad kvar också och får ont av på natten. Men det är bara att träna på. Sedan får väl skjukgymnasten visa  fler eller andra övningar jag kan göra.


Nu är det snart helg igen och dagarna rullar på.

Ovido - Quiz & Flashcards