lispetz

Alla inlägg under april 2011

Av Lisbeth Pettersson - 15 april 2011 10:06

Tog en längre promenad med hunden igår. Jag vet inte om det är därför mitt knä svullnade igen.

Idag har jag eldat lite gammalt löv och grenar på tomten.

Jag fick brev igår ifrån ett bolag där jag har en försäkring som skall gälla när man bli långtidssjukskriven.

De har fått min ansökan och skall kontakta mina läkare föratt få journaler!!


Vad då ?? Journaler från en höftledsoperation??? Vad skall de försöka komma undan med nu då ?? Naturligtvis vill de hitta något kryphål så de skall slippa betala. Skall bli intressant att se hur detta utveckalr sig.

Av Lisbeth Pettersson - 14 april 2011 10:56

I dag ser det ut att bli en skön dag, vädermässigt. Jag läste på någon kvällstidning att det skulle kunna bli 20 grader varmt i påsk. Vi får väl se.


Benet känns rätt  bra. Man känner naturligtvis av när man går mycket och gör en del rörelser. Men konstigt vore väl annars. Man säger att det kan ta upp till ett år innan man är helt normal igen. Vi får se.

Som sagt glömmer jag min krycka ibland när jag skall gå och det tyder ju på att det är på rätt väg.

Skall försöka att kratta lite och rensa i landen. Men det få bara bli koratare stunder. Men det är svårt att se när det ligger grenar och löv på gräset och att landen växer igen. 

Av Lisbeth Pettersson - 13 april 2011 10:26

Nu är det bara 3 veckor kvar innan jag skall börja jobba igen. Eftersom jag går bättre och bättre och glömmer kryckan ofta så måste det ju vara bra.

På vatten träningen märker man ju att man kan töja ut rörelserna mer och mer.

Nästa tisdag skall jag till sjukgymnasten efter vattenträningen. Då får han väl

 se om jag kan gå som jag skall.

Tråkigt och kallt väder i dag . I morgon skulle det dock bli varmt och skönt igen. Aprilväder. 


Av Lisbeth Pettersson - 12 april 2011 13:02

Kände att jag kunde ta ut rörelserna mer idag. I går tog jag en promeand med hunden på ca 20 minuter. Det kändes lite konstigt och inte riktigt som vanligt men det är bara att träna på.  Annars har man nästan vant sig vid att vara hemma och det är inte så jobbigt som det var i början. Det är ju snart 3 veckor kvar innan arbetet sätter igång igen för mig. Så det är bara att må bra och njuta av den tid som är kvar.


På bilden som jag har på min framsida här på bloggen, så är det så det såg ut när jag och min syster kom tillbaka efter en utflykt vi hade i Österrrike. Då hade den som städade rummet gjort hjärtan av våra täcken. Mycket trevligt.

Av Lisbeth Pettersson - 11 april 2011 09:36

Denna helg hade jag besök av två av mina syskon och deras respektive. Den ena respektive bytte däck på min bil. Min syster och jag handlade lite mat och sedan kom min ena bror och svägerska med lite blommor och kaffebröd. Det blev mat, kaffe och kaffebröd på altanen för första gången i år.

Det är svårt att se allt som behöver göras på tomten. Försöker kratta och plocka bort lite grenar och annat som ligger. Har faktiskt haft lite träningsvärk efter det.

Jag går ju mycket mest på tomtan men även på vägen. Skall börja gå ut med hunden på  eftermiddagarna nu.

Desto bättre man känner sig i benet ju mer vill man göra. Men man är inte redo att börja jobba ännu. Det behövs ett par veckor till.



Av Lisbeth Pettersson - 8 april 2011 11:25

Nu är det 1 månad kvar på min sjuksrivning. Det har varit en omväxlande tid,

Först operationen i sig sedan rehab. efter det. Sedan har jag fått träffa mina syskon  många ggr. under den här tiden. De har ju hjälpt mig på många olika sätt. Jag träffar ju dem vanligtvis lite då och då också men de har funnits där för mig nu när jag har varit hemma.


Det känns i benet om man sitter för länge. Man blir stel men har man gått ett tag så blir det bättre. Jag skall börja ta egan promenader med hunden fr.o.m nästa vecka. Jag måste ju börja någonstans och nu när jag bara har en krycka så skall det nog gå bra.

Tiden har gått ganska fort fast jag inte trodde det. Det är ju lite tråkigt ibland men man kan ju ordna så att man har att göra. Sticka, titta på TV, vila m.m

Jag kanske kommer att sakna den här tiden lite grand i efterhand, vem vet.

Jag har ju inte varit sjuk och nu när våren är på väg är det bara så mycket jag skulle vilja göra. Men så bra är jag inte ännu.  

Av Lisbeth Pettersson - 7 april 2011 09:32

Idag får man hoppas att inte elen går eftersom det skall blåsa rejält.

Nu går jag mer och mer inne utan kryckor eller rollator. Måste träna på att gå riktigt så att man inte haltar.

Elli, har ditt sår läkt och skall du börja på sjukgymnastik snart ???

Hörde att det var mycket som händer på jobbet nu men utlysande av nya tjänster m.m

Jag känner att jag nog skulle behöva en förändring nu när jag kommer tillbaka men lite andra arbetsuppgifter. Vi får se.

Får se om det blir någon promenad i det blåsiga vädret idag. Går jag tidigt så kanske det inte är lika blåsigt. Det skulle bli blåsigare längre fram på dagen.



Av Lisbeth Pettersson - 6 april 2011 10:27

Nu börjar det kännas riktigt bra. Kan gå bra utan kryckorna. Känner ju av att det hänt något i vänster höft förstås. Har lite träningsvärk efter vattenträningen men inget annat. Känner dock att det inte skulle gå att arbeta ännu. Men skall försöka att gå ut med hunden i nästa vecka någon av promenaderna. 

Jag fick lite nytt till mitt bubbelpool som jag var tvungen att kolla att det fungrade. Det är ju ganska mycket is kvar men får jag bara igång värmen så skall det snart gå att bada där.

Nyss åkte bonden på vår lilla väg och sladdade den, då måste det ju vara vår.

Vädret är ju inte det bästa och i morgon pratar man om stormvindar, får se om det stämmer.

Ovido - Quiz & Flashcards