lispetz

Alla inlägg under juni 2014

Av Lisbeth Pettersson - 28 juni 2014 10:27

En vecka med bra dagar och usla nätter. Jag hade även lite feber i veckan men det gick över som tur är. När jag läste vad jag skrev efter förra operationen så var det lika svårt med sömnen då. Det tog en månad innan jag sov en hel natt. Annars känns det som om jag kan slänga den ena kryckan snart nog. Det har gått fortare än förra gången. 

Jag skulle ju haft semester nu så jag är glad att jag har det kvar. Det är ju tråkigt väder. Kallt och regnigt. Nu kan man inte ens sitta ute under denna helg. Det värsta är ju att när det väl börjat brukar det hålla i sig. Men vi har juli aug kvar att hoppas på. Tur att det är lite fotboll att titta på.

Av Lisbeth Pettersson - 23 juni 2014 09:25

Tycker att det är längre sedan än 2 veckor men det är det ju inte. Det går framåt men det är svårt att sova på nätterna trots att jag är jättetrött. Pratade med en sjukgymnast som sade att det kan ta lite tid innan svullnaden och smärtan vid operationssåret ger med sig. Får ju hoppas det. Men man har kanske lite för bråttom då det har gått framåt så fort ändå. Skall in också köpa ett nytt täcke då mitt är för tungt på benet. Sedan får det bli inlköp av lite ved eftersom det är så kallt. Min värmepump fungerar ju inte men de skall komma och fixa det imorgon.

Av Lisbeth Pettersson - 19 juni 2014 14:07

När jag skulle laga mat i micron fungerade den inte. Värmefläkten fungerade inte heller såg jag. Det var ju inte så konstigt att jag frös trots att jag hade 22 grader på fläkten.

Förstod att det blivit något fell i källaren. Ringde grannen som kom men han hittade inte felet. Försökte koppla om sladden till toaletten men det blev kortslutning.,OK då vet jag att felet är där. Måste vara fläkten som det hänt något med. Hoppas det går att laga. Sådant händer ju inte dagen före midsommar. Satte igång golvfläkten i källaren oc värmen på elementen så är det största skadan borta. Hoppas det går att laga.

benet känns bättre men jag har fortfarande ont. Det är svullet och ömt. Det går dock framåt. Skall på midsommarfirande i morgon och behöver inte ta.färdtjänst dit. Kul att umgås med trevliga grannar. 




Av Lisbeth Pettersson - 17 juni 2014 14:23

Första natten jag sov skapligt. Svullnaden i benet börjar gå ner. Tagit några promenader ute på vägen. Senare blir det födelsekalas. Skönt att  komma bort en stund. Har liTe mer ont i höften men det är normalt. Det ändrar sig ju varje dag.

Av Lisbeth Pettersson - 16 juni 2014 11:12

Det är fortfarande svårt att  ligga på rygg  och sova. Tänk att det gått en hel vecka sedan operationen. Jag hade så fruktansvärt ont efteråt att morfinet inte hjälpte. Läkaren bytte medicin och sedan gick det bra. Smärtan försvann ju inte helt men det var överkomligt.

Efter den första promenaden trodde jag inte att jag skulle kunna gå  så mycket som jag gör redan nu.. Tur att det går så fort framåt. Nu måste jag bara komma igång med att få sova. Nätterna blir långa utan sömn..

Av Lisbeth Pettersson - 15 juni 2014 15:04

Hela benet är svullet. Man får bara ligga på rygg och sova. Det blir dåligt med sömn men man märker ändå att det går framåt.  Har suttit och druckit kaffe med släkten ute. Det går framåt och jag har ännu inget behov av att göra en massa saker. Det går ju inte heller.

Av Lisbeth Pettersson - 14 juni 2014 11:27

Jag kommer att skriva här lie då och då, när det hänt något speciellt efter min operation. Det är kul och jämföra hur jag kände det förra gången.

Första natten var så där. Man måste hitta rätta läget för att både sitta och ligga. Jag provar mig fram. Måste komma ihåg att träna  bara. Risken är att man blir sittande men har man inte ont så går man ju mer.      Längtar efter en god öl men det får bli efter att jag inte har ont längre. Der är starka värk tabletter jag får äta.

Ovido - Quiz & Flashcards